9 februari 2009

Vodafone & Tre?

Sitter hemma idag, med en manlig förkylning :-) Dagen har börjat med telefonmöte med gruppen, nu lite administration, sen telefonmöten resten av dagen ang ett viktigt kundmöte som vi har imorgon (också det via telefon).

(Bildkälla: DI.se) Såg en intressant nyhet nu på morgonen, eftersom jag varit i Telekom-branschen i 11 år så är man lite "skadad", och följer alla händelser med spänning. På morgonen presenterades att Vodafone & Tre går ihop i Australien, att bolagen fusioneras.

Detta är bara början tror jag. Hutchinson som är huvudägare i Tre globalt är också en av Vodafones största aktieägare. Jag tror (högst personlig tolkning) att Vodafone köper eller fusioneras med Tre i samtliga länder där Tre är aktiva. Det skulle vara ganska intressant i Sverige, eftersom vi (Telenor) tidigare var Vodafone Sverige. Skulle Tre ta över Vodafone-flaggan i Sverige skulle det kännas väldigt konstigt, och Tre skulle också bli en mycket farligare konkurrent! Vi får väl se, men jag är ganska säker på att Tre är en del av Vodafone inom 12-18 månader... (tyvärr)...