10 februari 2009

Ajajaj Dow Jones...

stängde under 7900. Det finns ett stort stöd mellan 7900-8000 punkter. En stängning under denna nivå är en klart negativ signal. NY stängde cirka 4,6% ner, det är en nedgång på 2,3% efter stängningen i Stockholm. Vi kan alltså förvänta oss en öppning imorgon på mellan 2-3% ner.

Självklart kan bra rapporter från Trelleborg & TeliaSonera hjälpa upp humöret, men en initial nedgång är nog i stort sett omöjlig att undvika.

Det är ju dock inte hela världen? Vi har den senaste veckan haft en uppgång på cirka 13% på börsen totalt, då måste det ju komma en korrigering neråt.

Totalt sett så är dagens positiva omröstning om "stimulanspaketet" i USA bra, USA ska slänga in över 8000 Miljarder kronor... Det borde få fart på kreditgivningar till privatpersoner & företag. Självklart tar det tid, det för det alltid, men samtliga stora ekonomier vräker just nu ut pengar, det borde underlätta denna lågkonjuktur och hjälpa oss upp relativt snart igen.

... Dock kan man ju fundera över om det är rätt sätt att avhjälpa "finans-bubblan"? Med mer lån och planer för att rädda bankerna... Går det för snabbt uppåt nu så är ju risken stor att vi direkt börjar bygga på en ny, större lånebubbla? Den briserar ju inte förren framåt 2013-2015 kanske, men, ja... Vi får väl se.. Är mer än lite skeptisk till alla gigantiska budgetunderskott som regeringarna världen över bygger upp...

Oavsett vilket så tror jag vi börjar ner imorgon i alla fall :-)