17 januari 2009

Karo Bio

Ett bolag jag har inlett en romans med är Karo Bio. Detta läkemedelsbolag som "äntligen" ska teckna ett gigantiskt licensavtal för sin patenterade substans mot blodfetter! Bolaget är värderat till cirka 1 Miljard. Avtalet förväntas vara värt cirka 7-8 Miljarder... + 20% av vinsten vid försäljning av läkemedlet till konsument, om det skulle sälja för 7 miljarder/år skulle det ge cirka 1,5miljarder/år i licensintäkter. Och då pratar vi bara om 1 av Karo Bios substanser/projekt...!!?? Självklart är det hög risk, det är det alltid i denna typ av bolag, men deras "guldgruva" är snart klar med andra fasen av testerna, den har alltså klarat både Fas1, och de första 6 månaderna av FAS2, det återstår alltså bara 6 månader innan det är grönt ljus för FAS3, och då är de största riskerna borta, och skapandet av läkemedel baserade på substansen kan genomföras parallallt med en FAS3-studie.

Dock är en FAS3-studie väldigt dyr att genomföra, därför måste man innan dess hitta en partner, dock är det billigare för en partner att köpa hela bolaget än att bara licensiera deras substans (pålång sikt), därför är det många som tror på uppköp redan Q1 2009.
AstraZeneca är en av ett fåtal som pekas ut som tänkbara partners. Det är dock (enl uppgift) cirka 20 företag som visat intresse.

Ja, jag vet inte om jag blivit tokig, men en 3-5 dubbling av denna aktien känns inte alls omöjlig... Självklart ska man inte "lägga alla ägg i samma korg", men en liten chanspost kan den väl vara värd?

Redeye har en "lägsta kurs" vid uppköp som ligger runt 25kr/aktie. Långsiktig potential om deras läkemedel kommer hela vägen till lansering så är en värdering runt 100kr fullt rimlig.
För mer info, klicka här för att läsa en djup analys av Karo Bio som bolag, gjord av analysföretaget Redeye