7 mars 2009

DC Matchen i Malmö.... Tragiskt!

Har följt debatten hela veckan, och måste säga att det är tråkigt att svenska fans inte får heja fram sina svenska tennishjältar. Självklart ska man ta hot osv på allvar, men om man nu kommenderat ner halva sveriges poliskår så borde man väl kunna hålla ordning även inne på arenan?

Även om det idag varit lite stökigt där nere som man kan läsa i flera tidningar (SVD, Sydsvenskan, BLT mfl) så borde man kunnat släppa in åskådare på arenan, dagens dubbelmatch är det säkert många som velat sa "live". Likaså gårdagens båda fem-setare, jag såg själv hela första matchen på TV:n, och den var klart underhållande. Hade gärna sett den live!

Vi kan inte låta demonstranter och extremister ta över! Vi måste stå upp för våra ideal, vi måste våga genomföra våra sport-event! När vi som i detta fallet stoppar publiken så låter vi ju idioterna vinna!?

Dock tycker jag det är bra att man idag demonstrerat i Malmö, man måste visa sin ståndpunkt, men det måste kunna göras på ett fredligt sätt. Inte på ett sätt som förstör för tennisen.

Nästa gång hoppas jag matchen hamnar i en stad som vågar släppa in publiken, Malmö står inte högt i kurs i detta avseende för min del för tillfället.