22 februari 2009

Karo Bio, Hexagon & New Wave

tycker jag är bland de mest intressanta bolagen på svenska börsen idag. Affärsvärlden skriver en artikel om "turn around case", de skriver bland annat att vi sannolikt ligger i slutfasen av nedgången, eller alternativt redan sett botten i November. Oavsett vilket lär vi ganska snart se botten, för att efter halvårsskiftet kunna vända uppåt. I de initiala faserna av nästa uppgång kan det gå snabbt, och det gäller att inte ligga utnaför börsen när det väl vänder!

Mina tankar om mina favoriter då...

Karo Bio:
Här är det självklart spekulationerna om uppköp och avtal som är triggers. Om det kommer ett avtal så är det sannolikt värt mer än hela bolaget idag. Skulle det komma ett uppköp så är det ännu högre, sannolikt 3-5 ggr dagens börskurser. Nyhetsflödet kortsiktigt är också lovande, flera testresultat är att vänta i olika nyhetsmedia under slutet av Februari och Mars. Ett uppköp eller avtal är sannolikt klart Q1, vilket gör att aktien är väldigt intressant kortsiktigt!

New Wave:
Torsten Jansson är en av mina personliga favoriter, utan tvekan, och det är hans inställning som gör NWG intressant som objekt. Orrefors har redan 22 butiker i Kina, och räknar med att ha 30st totalt på plats under året, det är också kittlande, Kina är en gigantisk marknad, och lyckas Orrefors få ett känt varumärke där så är "glaskrisen" över för denna gång, det kan jag lova! För övrigt så har man fått ner personalkostnaderna, lagret utvecklas i rätt riktning, och när väl konjunkturen vänder så får bolaget en fin resa uppåt! Aktien har gått ner med cirka 90% senast året, och det är lite väl mycket! Potentialen uppåt är enorm! NWG gjorde också en rockad i veckan, Jan Lidén går in som Ordförande, och Torsten återtar VD-rollen. Läs mer om detta i affärsvärlden.

Hexagon:
Ytterligare en favorit, väldigt lågt värderat verkstadsbolag med verksamheten spridd i flera regioner, och mot flera sektorer. Byggsektorn börjar bli intressant med alla "krisprogram" som regeringar världen över börjar verkställa, med stora infrastrukturprojekt som sakta men säkert börjar komma igång. Fordonssindustrin kan inte bli mycket värre, och här är Hexagon väl diversifierade mot flera olika bilmodeller och varumärken. Hexagon har fallit över 80% senaste året och potentialen uppåt överstiger markant risken nedåt.

Jag säger inte att vinsterna i bolagen/aktierna kommer kortsiktigt, men om du är långsiktig så är sannolikt dagens nivåer väldigt attraktiva.